13/12/11

St Lucia.

Lucia είναι μια γιορτή που είναι διαφορετική από την αρχική Santa Lucia (από τη Σικελία, Ιταλία). Η βόρεια, η σουηδική Lucia είναι μια γιορτή του φως. Στις 13 Δεκεμβρίου, η νύχτα είναι μεγαλυτερη από την ημέρα. Ισοδύναμο, όταν η μέρα είναι μεγαλύτερη από τη νύχτα, είναι Midsummer.

Κάθε σχολείο έχουν συνήθως μια Lucia. Στέκεται μπροστά, στη μέση τη Lucia λιτανεία, με μια κόκκινη κορδέλα γύρω από τη μέση και τα κεριά στα μαλλιά της. Πίσω της είναι tärnor, tomtar (ξωτικά), pepparkaksgubbar (μελόψωμο άνδρες) και stjärngossar (αγόρια αστέρων/carol).

Οι παράνυμφοι (tärnorna) φορούν επίσης ένα λευκό φόρεμα, αλλά με λάμψη ασήμι στα μαλλιά και γύρω από τη μέση και κρατούν ένα κερί στο χέρι. Τα ξωτικά είναι ντυμένοι ως ξωτικά του σπιτιου, ξέρετε, κουκούλα και ένα φανάρι στο χέρι. Τα pepparkaksgubbarna ειναι ντυμένοι με καφέ ρούχα και φορώντας ένα καφέ καπέλο. Μπορούν επίσης να κουβαλανε ένα καλάθι με papparkakor μεσα. Stjärngossarna έχουν επίσης φορώντας το ίδιο φόρεμα, όπως και η Lucia και tärnorna. Όμως, στο κεφάλι, έχουν ένα λευκό στρουθοκαμήλου με χρυσά αστέρια και το χέρι που κρατά ενα ράβδο με ένα αστέρι.
Η Lucia αυτή τη χρονιά στο σχολείο μου.
Lucia λιτανεία τραγουδούν διάφορα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου