16/11/11

kallt?

Δεν έχει φανεί ακόμα το χιόνι στη Σουηδία. Αυτή είναι η πρώτη φορά σε περισσότερο από 100 χρόνια (από το 1905) που δεν έχει χιονίσει αυτή τη στιγμή του έτους. Την περασμένη Κυριακή είχε ίχνη του 1 cm χιόνι στα βόρεια σύνορα (στη Νορβηγία).

Νομίζω ότι είναι πραγματικά λυπηρό ότι δεν θα χιονισει σύντομα. Χριστούγεννα χωρίς χιόνι δεν ακουγετε καλά. Πέρσι, η Σουηδία είχε σχεδόν το μισο χρονο χιονι, αλλά ήταν λίγο πάρα πολύ.

Νομίζω ότι είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη καθώς ανακατεύεται. Προφανώς δεν υπήρχε ηλιόλουστες και ζεστη όλο το καλοκαίρι εδώ στη Σουηδία και έχει επηρεάσει τις βροχοπτώσεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες ούτε καν έχει βρέξει, όπως πάντα κάνει το φθινόπωρο. Νιώθω σαν να είναι ακόμη Σεπτεμβρίου, αλλα εχει πιο κρυο. (Μην ξεχνάτε ότι στη Σουηδία, ο Σεπτέμβριος δεν είναι σαν στην Ελλάδα. Είναι ηλιόλουστο, αλλά εχει κρύο και όλα τα φύλλα είναι κίτρινa / πορτοκαλί).

Ξέρω ότι συνήθως δεν χιονιζει στην Ελλάδα, αλλά έχω ακούσει ότι χιονίζει τωρα στα βουνά. Θα έλεγα ότι υπάρχει περισσότερο χιόνι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου